Publicerad

NY BOK! Stilig liten volym om arkitekten Adelcrantz försvarstal

Senaste tillskottet i vår utgivning är en liten pärla med Carl Fredric Adelcrantz försvarstal. Adelcrantz var en av de främsta arkitekterna i Sverige under 1700-talets andra hälft. Mest känd är han kanske idag för Kina slott och Drottningholmsteatern. Hans levnadsbana kantades av svårigheter. I denna lilla volym får han själv komma till tals efter seglivade anklagelser om misshushållning i tjänsten som överintendent med ansvar för det stora slottsbygget i Stockholm.

Adelcrantz  försvarsinlaga kommenteras av fil.dr Bo Vahlne, som tidigare varit chef för Kungl. Husgerådskammaren och under fyra decennier arbetat med inredningarna på de kungliga slotten.

Boken heter Carl Fredric Adelcrantz försvarstal i statsdeputationen den 8 juli 1772 rörande slottsbygget och går att köpa bland annat i vår webbutik.

 

Balkong_forlag_Adelcrantz_högupplöst

Publicerad

Utställning med bilder ur boken Slaggsten och Slagghus

Utställning av Slaggbilder.

Den 6 juni kl. 14.00 invigs i Avesta en utställning med slaggfoton, tagna i samband med arbetet för boken Slaggsten och Slagghus – unika kulturskatter. Utställningen blir i gamla kraftstationen (av slaggtegel) alldeles till höger om själva hyttan och Avesta Art.

Utställningen består av ett drygt trettiotal bilder av såväl hela slagghus som detaljbilder av slaggtegel med deras fantastiska färger och mönster.

Utställningen pågår till den 17 september.

Välkomna!