Publicerad

VI ÖPPNAR BALKONGS BOKHANDEL!

BALKONGS BOKHANDEL! Nu slår vi upp dörrarna till vår lilla bokhandel! Här kan du köpa alla våra titlar till förmånliga priser och även en hel del titlar som inte går att få tag på längre. Snart kommer vi börja sälja mer än bara böcker samt ha roliga event/föreläsningar. Håll utkik på vår hemsida samt sociala medier så kommer information om detta snart!

Välkommen till oss på Eastmansvägen 9 i Vasastan!

Publicerad

1 oktober Gösta Alfvén, läkare och författare till boken Ohälsosam arkitektur föreläser på Stockholms Stadsbibliotek.

Föreläsning på Stockholms Stadsbibliotek den 1 oktober mellan 18:00 – 19:30 med Gösta Alfvén, författare till Ohälsosam Arkitektur.

Hur kan vi skapa attraktiva, gröna, levande och hälsosamma städer är frågor som blivit allt viktigare. Författare, läkare och docent Gösta Alfvén föreläser om att dagens samhälle är starkt påverkat av 1900-talets omvälvande stadsplaner. Han skildrar hur det gick till då den moderna staden skapades i Sverige. En viktig idékälla var Le Corbusier, hans och svenska efter-följares tankegångar om arkitektur och stadsplanering – den så kallade funktionalismen – och hur det ledde till omfattande rivningar av gamla stadskärnor och massproduktion av bostäder. Föredraget belyser också kvaliteter i arkitekturen som föregick modernismen, som vi kan dra lärdom av då vi bygger nytt. Funktionalismen lovade välfungerande, hälsosamma städer. Men som boken visar, så infriades inte dessa löften. Författaren försöker också ge svar på frågor som; hur vi bygger attraktiva, och hälsosamma städer som främjar ett rikt socialt liv.

Gösta Alfvén är läkare och docent med stress hos barn som forskningsområde. Han har under en lång tid intresserat sig för hur stadens fysiska miljö påverkar människor, deras hälsa och emotioner.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900. Bokningen stänger en timme före programstart.

Kom i tid! Bokade platser släpps 15 minuter innan programstart och det finns även ett antal drop-in-platser och ståplatser.Publicerad

1 oktober Klimatförändringar påverkar byggandet – föreläsning på Stockholms Stadsbibliotek med författaren och energistrategen Johnny Kellner

Föreläsning på Stockholms Stadsbibliotek den 1 oktober mellan 18:00 – 19:30 med Johnny Kellner, författare till Klimat, Energi, Hållbarhet – Är byggsektor en miljöbov?

Förändrat klimat påverkar byggbranschen i Norden. Funktionalismen lovade hälsosamma städer. Hur blev det?
Trots försök till internationella klimatavtal är klimatförändringarna ett allvarligt hot för vår planets befolkning med torka och svält som kommer påverka oss alla. Författare Johnny Kellner föreläser om att katastroferna kommer till att börja med förekomma hos de fattigaste länderna i Asien och Afrika, men sedan även i södra Europa. Detta riskerar medföra framtida allvarliga konflikter då antalet klimatflyktingar ökar. Stigande temperaturer, ökad nederbörd och ett fuktigare klimat påverkar redan byggbranschen i Norden. Hur ska bygg- och bostadsbolagen, staten och kommunerna hantera miljö- och energifrågorna på effektivaste sätt för att bostäder ska bli hållbara i framtidens allt fuktigare och varmare klimat?

Vilka missuppfattningar och myter behöver avlivas? Hur värderar vi olika energitillförselsystem och vilka kunskaper behöver förändras inom byggsektorn? Författaren har som ambition att beskriva hinder och möjligheter och den beredskap och planering vi måste ha för ett hållbart samhällsbyggande i Sverige. Han vill visa att det inte finns strikta sanningar och att naturlagarna alltid gäller. Här pekas på de miljöfrågor som bör prioriteras för att besluten ska tas i rätt ordning för att ge bästa effekt. Allt detta sett i ett större sammanhang i både tid och rum som inkluderar människorna i de tekniska systemen.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka i formuläret eller ring vår kundtjänst på telefon 08-508 30 900. Bokningen stänger en timme före programstart.

Kom i tid! Bokade platser släpps 15 minuter innan programstart och det finns även ett antal drop-in-platser och ståplatser.

Publicerad

Kunde man ha roligt innan bio, tv och Internet fanns?

Lördag 12 oktober kl 14.00 i Vasastugan i Vårsta berättar Kekke Stadin, professor i historia vid Södertörns Högskola med utgångspunkt i Elins tonårsdagbok och andra personliga minnen om en förfluten tid. Kunde man ha roligt innan bio, tv och Internet fanns? Om sällskapsnöjen och umgängesliv i högborgerliga familjer på 1800-talet. Var det så annorlunda egentligen?

Kaffeservering. Entré 100 kronor.


Publicerad

Fraktfritt i webbutiken fram till 1 september

Är det någon av våra böcker du kikat på under sommaren men inte kommit dig för med att beställa ännu? Nu är det dags! Vi har fraktfritt på köp över 200 kronor hela nästa vecka (23 augusti till 31 augusti) sedan kommer fraktkostnaden ändras. Från och med 1 september kommer frakten för alla beställningar i vår webbutik att kosta 49 kronor.

Gå till webbutiken.

Vill du läsa vårt senaste nyhetsbrev klicka här.